ارائه الگوی شبکهسازی حسابداران مدیریت و حسابداری مدیریت راهبردی با در نظر گرفتن نقش فرهنگ سازمانی در سازمانهای بهداشت و درمان - رضایی مرتضی; شفیعی حسین; شیبانی تذرجی عباس (حسابداری، امور مالی و هوش محاسباتی)
هدف این مطالعه کمک به ادبیات تئوری اقتضایی اندک در مورد عوامل تعیین‌کننده تکنیکهای حسابداری مدیریت راهبردی و نقش حسابداران مدیریت در بخش بهداشت و درمان عمومی کشور است. این پژوهش از نظر ماهیت و روش، توصیفی و از نوع همبستگی به حساب می‏آید. جامعه آماری پژوهش، حسابداران مدیریت و مدیران مالی در سازمانهای بهداشت و درمان عمومی کشور می‏باشد. تعداد 213 پرسش‏نامه جمع‏آوری شد. جهت انجام تحلیل‏های آماری از روش الگوسازی معادلات ساختاری استفاده شده است. یافته‌های این پژوهش یک رابطه مثبت بین شبکه‌سازی حسابداران مدیریت و اجرای تکنیکهای حسابداری مدیریت راهبردی (367/0 = β) را مستند می‌کند. با این حال، این پژوهش پشتیبانی تجربی برای اثرات تعدیل‌کننده توسط فرهنگ سازمانی نتیجه‌محور (138/0- = β) و فرهنگ سازمانی نوآورانه‌محور (087/0- = β) پیدا نکرد. در عوض، فرهنگ سازمانی نوآورانه‌محور تأثیر مثبت غیرمستقیم قابل‌توجهی (140/0 = β) بر پیاده‌سازی تکنیکهای حسابداری مدیریت راهبردی از طریق شبکه‌سازی حسابدار مدیریت دارد، اما نه مستقیم (062/0- = β). در مقابل، این پژوهش تأثیر مستقیم (160/0 = β) و غیرمستقیم (083/0 = β) مثبت فرهنگ سازمانی نتیجه‌محور بر اجرای تکنیکهای حسابداری مدیریت راهبردی را نشان داد. مدیران و سیاست‌گذاران بیمارستان‌ها و سازمانهای بهداشت و درمان می‌توانند با نگاه عمیق‌تر به اهمیت شبکهسازی حسابداران مدیریت و فرهنگ سازمانی، کاربرد حسابداری مدیریت راهبردی را ارتقا دهند.