الگوی پذیرش سیستم‌های حسابداری مالی مبتنی بر هوش مصنوعی - قربانی , فاطمه; گرکز, منصور; خنکا, عبدالخالق; خوزین, علی; معطوفی, علیرضا (حسابداری، امور مالی و هوش محاسباتی)
هدف از پژوهش حاضر ارائه الگوی پذیرش سیستم‌های حسابداری مالی مبتنی بر هوش مصنوعی است. پژوهش حاضر از حیث نتایج پژوهش، پژوهشی کاربردی و از نظر فرایند اجرای پژوهش (نوع داده‌ها)، پژوهش آمیخته می‌باشد. در این پژوهش برای جمع‌آوری داده‌ها در مرحله اول، مصاحبه مبتنی بر هدف تحقیق انجام شد که در آن مصاحبه شونده‌ها به سوال‌های طراحی شده بر مبنای مطالعات انجام شده در زمینه موضوع پژوهش پاسخ دادند مصاحبه‌ها ادامه پیدا کرد تا پژوهش‌گران مطمئن شوند که مطالب جدیدی به عنوان نخواهد شد. در مرحله دوم اطلاعات لازم جهت اعتبارسنجی نتایج استخراجی حاصل از مرحله اول، از طریق پرسشنامه که بر مبنای نتایج بدست آمده از تحلیل تم مرحله اول طراحی و توزیع شده بود بدست آمد و با تحلیل‌های عاملی اکتشافی و تاییدی مرتبه اول مورد اعتبارسنجی قرار گرفت. بر اساس مطالعه حاضر، چهار بعد اقتصادی، زیست‌محیطی، اجتماعی، تکنولوژی مورد تایید قرار گرفت که بر اساس روش دلفی فازی بعد تکنولوژی به عنوان رتبه اول و بعد اقتصادی، زیست‌محیطی، اجتماعی به ترتیب رتبه دوم، سوم و چهارم را به خود اختصاص دادند. نتایج بیانگر آن است که بعد تکنولوژی و بعد اقتصادی (مدیریت مالی، کنترل برنامه، مقیاس‌پذیری، امنیت، انعطاف‌پذیری) به عنوان ابعاد تاثیرگذار بر پذیرش سیستم‌های حسابداری مالی مبتنی بر هوش مصنوعی و ابعاد زیست‌محیطی، اجتماعی (پیکربندی سیستم‌های اطلاعاتی سبز، صرفه‌جویی در منابع، امکانات پشتیبان محیطی، رعایت قوانین و مقررات، شاخص کلیدی عملکرد، برنامه راهبردی سیستم اطلاعات، انتقال دانش، رضایت کاربر، نظارت مستمر) به عنوان ابعاد تاثیرپذیر قرار دارند. سیستم‌های مبتنی بر فناوری اطلاعات چارچوبی است که استفاده کارامد از فناوری اطلاعات را در یک سازمان مدیریت می‌کند که بر همسویی استراتژیک، مدیریت ریسک، مدیریت منابع، اندازه‌گیری عملکرد، انطباق سیستم‌های مالی و ارائه ارزش شرکت تمرکز دارد.‌