تبیین مدل استراتژی سرمایه‌گذاری در انطباق با چرخه تجاری و چرخه عمر شرکت‌ها با روش آمیخته - فکوری, آزاده; چیرانی, ابراهیم; میربرگ کار, سید مظفر (حسابداری، امور مالی و هوش محاسباتی)
سرمایه‌گذاری‌ دردارایی‌های مولد که برای نوسازی و گسترش فرآیندهای‌ تولیدی ودر پاسخ به نیاز بازار انجام می‌شود، متاثر از مجموعه‌ پارامترهای درون و برون‌سازمانی است که مدل استراتژی‌ سرمایه‌گذاری را شکل می‌دهد. با توجه به اهمیت نقشی که سرمایه‌گذاری‌ درسودآوری و کسب مزیت رقابتی مالی در کسب و کارها ایفا می‌کند، هدف این پژوهش شناسایی عوامل موثر برسرمایه‌گذاری و تبیین یک مدل برای استراتژی سرمایه‌گذاری تعریف شده است. شرکت‌های قلمرو پژوهش به دو گروه شرکت‌های شیمیایی وغذایی- آشامیدنی تفکیک شده‌ و نتایج اجرای مدل در دو گروه مورد تحلیل و مقایسه قرارمی‌گیرد. برای سازگاری مدل با نوسانات محیطی و تغییرات درونی شرکت‌ها، متغیرهای چرخه تجاری و چرخه عمرشرکتی درمدل قرارگرفته‌اند. روش انجام پژوهش از یک رویکرد آمیخته که شامل دو مرحله کیفی و کمی است، پیروی می‌کند. یافته‌های پژوهش در بازه 1402- 1395 نشان می‌دهد روند کاهش ارزش دارایی‌های ثابت نشانه فرسودگی تجهیزات و نیازمبرم به سرمایه‌گذاری‌هایی است که درگروه شیمیایی متکی به فن‌آوری‌های پیشرفته وارداتی است و درسایه تحریم‌های موجود شدنی نیست ولی با حضور نهادهای مالک و تضادمنافع موجود دراین صنعت سودآور به بیش‌سرمایه‌گذاری نسبت داده ‌می‌شود که با توجه به نتایح ناکارآ بوده و از اثربخشی لازم نیز برخوردار نیست. در گروه غذایی، قیمت‌‌گذاری‌های دستوری موجب کاهش سودآوری و بروز محدودیت‌های مالی شده که مانع سرمایه‌گذاری‌‌ به میزان موردنیاز در این صنعت کلیدی شده است.